Kód: 99 | Značka: B.A.R.F. Company

BARF - VEPŘOVO HOVĚZÍ ŠTĚNĚCÍ PŘESNÍDÁVKA

Neohodnoceno
94 Kč
Skladem (>5 ks)
Varianta:

Složení:
vepřová svalovina,
hovězí plíce,
mrkev,
ledový či jiný salát

Kategorie: KOMPLETY
Druh masa: Vepřové, Hovězí
Komplety: MASO, DROBY, ZELENINA

Složení:
vepřová svalovina,
hovězí plíce,
mrkev,
ledový či jiný salát

Pro koho se hodí: 
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů již od nejmenších štěňat a BARFařů začátečníků.
Začátečníkům můžeme libovou vepřovou svalovinu se zeleninou a plícemi zařadit do jídelníčku ke konci druhého týdne barfování.
Díky obsahu mrkve a ve spojení s tukem ve vepřovém mase se z tohoto balíčku dobře vstřebává betakaroten a je tedy vhodný pro podporu barvy u rezavých psů.

Díky vyššímu obsahu tuku je tento balíček velmi vhodný pro psy, kteří potřebují přibrat na váze a ty kteří potřebují doplnit energii z důvodu sportu nebo v zimním období.
Kombinace energie z vepřového masa a vápníku v hovězích plících je velmi vhodná pro rostoucí štěňata.
Zdravým psům můžeme podávat vepřovo hovězí štěněcí přesnídávku 1x až 2x týdně.

Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Vepřovo hovězí štěněcí přesnídávka není vhodná u psů s onemocněním jater, ledvin, slinivky a ani při průjmech nebo jiných trávících problémech
Díky vyššímu obsahu tuku se vepřové maso nedoporučuje podávat psům na redukční dietě

Popis:
Hlavní složkou Vepřovo hovězí štěněcí přesnídávky je libová vepřová svalovina a hovězí plíce. Vepřové maso má u nás velkou tradici především díky dobré dostupnosti tohoto masa, ale i díky tomu, že maso je jemné, křehké a chutné. Vepřové maso je oproti hovězímu masu více tučné a má tedy vyšší energetickou hodnotu - je to způsobené tím, že mezi svalovými vlákny je více tuku. Z vitamínů můžeme jmenovat vitamíny skupiny B a z minerálů je zajímavé množství zinku, hořčíku a draslíku. V porovnání s jinými druhy masa obsahuje vepřové maso méně vitamínů a minerálů. Bílkoviny ve vepřovém mase jsou hůře stravitelné než např. v mase drůbeže nebo ryb. Velkým plusem vepřového masa je naopak vyšší obsahu tuku, který dodává tělu potřebnou energii a zvyšuje vstřebatelnost vitamínu A obsaženého v mrkvi. Veškeré vepřové maso obsažené v našich produktech má původ v České republice. Nikdo se tedy nemusí obávat nebezpečného Aujeszkeho viru - více o tomto onemocnění se dočtete v našem článku. Aby bylo krmení syrovou stravou vyvážené, je potřeba zařazovat do jídelníčku i vnitřnosti, mezi ně plíce rozhodně patří. Plíce obsahují i zbytkový vzduch a tím jsou "nadýchané" a dobře tak zasytí. Díky obsahu chrupavčitých průdušek jsou plíce zvláště vhodné pro rostoucí psy nebo starší psy s pohybovými problémy. Mrkev v tomto balíčku zvyšuje chutnost a snižuje výskyt průjmu.

Rostlinnou složku balíčku tvoří mrkev a salát.
Mrkev je hodnotnou součástí jídelníčku především kvůli obsahu vitamínů, především vitamínu A (v mrkvi je obsažen jeho prekurzor=provitamín betakaroten). Vitamín A je tradičně používán pro zlepšení zdraví oka, kůže a srsti. Mrkev také obsahuje rostlinné pektiny, což jsou látky které zlepšují stav střevní sliznice a tím dochází k efektivnějšímu trávení a využití živin z krmiva všeobecně. V lidovém léčitelství se mrkev používá ke zvýšení tvorby moči (je močopudná). Mrkev se podává i u revmatických onemocnění kloubů. Výhodou je, že v našich podmínkách je mrkev k dostání po celý rok.
Ledový salát je velmi zdravou zeleninou, která vydrží dlouho čerstvá. V ledovém salátu najdeme vyšší množství vitamínu C, kyseliny listové, vlákniny a manganu.

Tento balíček neobsahuje kosti, je nutné to tedy zohlednit při sestavování jídelníčku.


Analytické hodnoty:
vlhkost 68,6 %, bílkoviny 17%, sacharidy 0,5%, tuky 12%, vláknina 0,8%, popel 1,1%

Balení:
BARF - VEPŘOVO HOVĚZÍ ŠTĚNĚCÍ PŘESNÍDÁVKA je mleté syrové maso určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je mleté a zabalené v plochém PE/PP obalu. Výhodou tohoto balení je dobrá skladovatelnost, protože zabírá v mrazáku málo místa a zároveň je možné celkem snadno ulomit a rozmrazit jen část balíčku. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.

Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016