Akce
Kód: 335 | Značka: B.A.R.F. Company

JEHNĚČÍ KOST MASITÁ 1 ks (cena za balení)

Neohodnoceno
49 Kč
Momentálně nedostupné (0,59 ks)

Složení:
jehněčí kost,
jehněčí svalovina,
jehněčí šlachy

Kategorie: DRUHY MASA
Hmotnost: 0.4 kg
Druh masa: Ovce
Položka byla vyprodána…

Složení:
jehněčí kost,
jehněčí svalovina,
jehněčí šlachy

Pro koho se hodí:
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů.
Psům bez zdravotních problémů možno přidávat 2x týdně.

Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Jehněčí kost se kvůli vyššímu obsahu tuku a bílkovin nedoporučuje u psů se špatnou funkcí jater, ledvin nebo slinivky

Popis: 
Hlavní složkou je jehněčí kost a svalovina, která na kosti zůstane po opracování. Jedná se o kosti z pánevní končetiny od kopýtka až po holenní a lýtkovou kost. Jehněčí kost zajisté ocení majitelé psů alergiků, protože zrovna jehněčí maso velmi často alergičtí psi dobře snášejí. Více o krmení psích alergiků se dočtete v našem článku. Doba výkrmu jehňat je kratší než např. u skotu a zároveň delší než doba výkrmu drůbeže. Při výkrmu jehňat není většinou důvod pro podávání antibiotik a dalších léčiv a maso tedy považujeme za velmi kvalitní. Na rozdíl od jiných druhů hospodářských zvířat probíhá odchov a výkrm jehňat vesměs klasicky pastevně a ne intenzivní "výrobou" ve velkokapacitních stájích. Jehněčí maso je poměrně aromatické a psům chutná. Tento balíček obsahuje hlavně kost, ale i svalovinu. U psů, kteří hůř tráví kosti, je možné kombinovat Jehněčí kost např. s hovězími nebo jehněčími nepranými dršťkami a může se přidat i více svaloviny. Kost můžete také zužitkovat na okus a pro zabavení pejska. Nutričně jehněčí maso obsahuje draslík a fosfor a je bohaté i na zinek, měď a hořčík. Z vitaminů najdeme v jehněčím mase vitamíny skupiny B, a dále vitamín C, E, D a A.

Analytické hodnoty:
vlhkost 20%, bílkoviny 33%, sacharidy 0%, tuky 15%, vláknina 0%, popel 32%

Balení:
JEHNĚČÍ KOST MASITÁ je kusové syrové maso s kostí určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je vcelku a zabalené v  PE/PP obalu. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.

Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016