Kód: 444 | Značka: B.A.R.F. Company

JEHNĚČÍ LOPATKA 1 ks (cena za balení)

Neohodnoceno
29 Kč
Skladem (2 ks)

Složení:
jehněčí chrupavka,
jehněčí kost,
jehněčí svalovina

Kategorie: DRUHY MASA
Hmotnost: 0.2 kg
Druh masa: Ovce

Složení:
jehněčí chrupavka,
jehněčí kost,
jehněčí svalovina

Pro koho se hodí: 
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů.

Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Jehněčí lopatka není vhodná do dietních jídelníčků pro psy se zdravotním omezením týkajícím se výživy (játra, ledviny, slinivka).

Popis: 
Hlavní složkou je jehněčí maso a kost. Jehněčí lopatku zajisté ocení majitelé psů alergiků, protože právě jehněčí maso velmi často alergičtí psi dobře snášejí. Více o krmení psích alergiků se dočtete v našem
článku. Jehněčí a skopové maso oproti např. hovězímu obsahuje méně bílkovin a více tuku. Doba odchovu ovcí je kratší než např. u skotu a zároveň delší než doba výkrmu drůbeže. Při výkrmu jehňat a chovu ovcí není většinou důvod pro podávání antibiotik a dalších léčiv a maso tedy považujeme za velmi kvalitní. Na rozdíl od jiných druhů hospodářských zvířat probíhá odchov a výkrm ovcí vesměs klasicky pastevně a ne intenzivní "výrobou" ve velkokapacitních stájích. Jehněčí maso je poměrně aromatické a psům chutná. Tento balíček obsahuje svalovinu i kosti, tvoří tedy vyváženou krmnou dávku. U psů, kteří hůř tráví kosti, je možné kombinovat jehněčí lopatku např. s hovězími nebo jehněčími nepranými dršťkami. U středních a menších psů je možné použít maso ke krmení a kosti zužitkovat na okus a pro zabavení pejska. Větší pejsci si s lopatkou poradí bez problémů sami. Nutričně jehněčí maso obsahuje draslík a fosfor a je bohaté i na zinek, měď a hořčík. Z vitamínů najdeme v jehněčím mase vitamíny skupiny B, a dále vitamín C, E, D a A.

Analytické hodnoty:
vlhkost 63,9%, bílkoviny 17%, sacharidy 0%, tuky 17%, vláknina 0%, popel 2,1%

Balení:
JEHNĚČÍ LOPATKA je kusové syrové maso s kostí určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je vcelku a zabalené v  PE/PP obalu. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.

Text MVDr. Markéta Rázgová © 2016