Novinka
Kód: 562 | Značka: B.A.R.F. Company

KACHNÍ ŽALUDKY PRANÉ 1 kg - KUSOVÉ

Neohodnoceno
105 Kč
Skladem (>5 ks)

Složení:
kachní svalovina - žaludek

Kategorie: DRUHY MASA
Hmotnost: 1 kg
Druh masa: Kachna
Hmotnost: 1 kg

Složení:
kachní svalovina - žaludek

Pro koho se hodí:
Balíček se hodí pro všechny věkové kategorie psů.
Zdravým psům můžeme podávat 1x nebo 2x týdně.

Pro koho se NEhodí nebo hodí méně:
Kachní žaludky se nedoporučují u psů se špatnou funkcí jater, ledvin nebo slinivky.

Popis:
Hlavní složkou jsou kachní žaludky prané, tedy bez natráveného rostlinného obsahu. Kachny pro lepší trávení často pojídají i různé tvrdé předměty jako kamínky, tzv. grit - proto je lepší obsah žaludků před krmením raději zkontrolovat, případně odstranit. U těchto žaludků, které jsou již vyčištěny, to dělat nemusíte. Kachní žaludky díky jejich struktuře řadíme ke svalovině a i tak s nimi počítáme v jídelníčku. Všeobecně je maso drůbeže velmi kvalitní svým aminokyselinovým složením (aminokyseliny jsou stavebním kamenem bílkovin) a výhodou je i vysoká stravitelnost a tím i využitelnost živin. O to více jsou vhodné kachní žaludky, které obsahují ve srovnání s kachní svalovinou více bílkovin. V podstatě můžeme říci, že maso drůbeže je pro psovitou šelmu velikosti průměrného psa maximálně přirozenou stravou a využije z něho vše včetně obsahu žaludku. Kachní maso ve srovnání s masem kuřat obsahuje méně bílkovin a více tuku. Ve srovnání s kuřetem obsahuje kachna 3x více železa a 2x více vitamínu B1 a B2. Konkrétně kachní žaludky obsahují vitamín A, C, B1 a B2. Z minerálů můžeme zmínit draslík, hořčík a železo a měď.

Tento balíček neobsahuje kosti, je nutné to brát v potaz při sestavování jídelníčku.


Analytické hodnoty:
vlhkost 68,1%, bílkoviny 21%, sacharidy 0,5%, tuky 7%, vláknina 2,3%, popel 1,1%

Balení:

KACHNÍ ŽALUDKY PRANÉ jsou kusové syrové maso určené ke krmení psů a jiných domácích šelem. Maso je zabalené v plochém PE/PP obalu. Výhodou tohoto balení je dobrá skladovatelnost. Veškeré použité suroviny odpovídají potravinářské kvalitě.


Text MVDr. Markéta Rázgová © 2025