B.A.R.F strava a chlazení v létě

Léto je v plném proudu. Veliký otazník v hlavě každého BARFaře. Jak vyřešit stravování během cestování se psem? A k tomu v těch úmorných vedrech, která nás poslední léta provázejí?

Hlavní je, nedělat z toho vědu :). Poradíme Vám z vlastní zkušenosti, jak to děláme my :).

VÍKENDOVÉ POBYTY - nejjednodušší varianta, kterou "přežijete" v pohodě s termoboxem a chladícími vložkami do něj. Speciálně, pokud jedete na výcvikový tábor nebo závody, je super ponechat psa na stravě, kterou miluje a na kterou je zvyklý. Má-li podat špičkový výkon, proč mu ubírat na špičkovém krmení. V termoboxu se zamraženými chladícími vložkami vydrží maso zamraženo 24 hodin. V dalším dni Vám bude maso pomalu povolovat a Vy si jej jen včas vytáhnete před krmením tak, aby se ohřálo na poživatelnou teplotu. Důležité je zvolit správnou velikost termoboxu v poměru k množství masa, které si vezete.

IMG_3136_vedeli_jste_ze_alobal_1

7 - 14 DENNÍ DOVOLENÁ - záleží, jak moc se chcete krmením zabývat. Máte-li na dovolené možnost využít mrazák, jednoznačně nejlepší varianta pro Vaše miláčky je stejná potrava, jakou jim podáváte, tedy náš BARF.
Pokud si chcete práci co nejvíce zjednodušit, máte samozřejmě stále možnost na toto krátké období použít psí granule. Ideální bude je vyzkoušet s jistým časovým předstihem před dovolenou.
Za nás lepší varianta jsou naše masové konzervy, ale i ty je super dopředu vyzkoušet. Jedná se o výrobky, kdy je maso i zelenina zpracovávána pomocí krátké a rychlé úpravy v páře.

DLOUHODOBÁ DOVOLENÁ - pokud jste v ČR a máte k dispozici mrazák, nemusíte v podstatě nic řešit. První várku si dovezete svou a další Vám doručíme DPD dopravcem. Plánujete-li pobyt v zahraničí, je super si předem zjistit místní prodejce BARF masa. Jste-li pokročilý BARFař, můžete si dovolit na místě kupovat maso pro lidskou spotřebu a svého psa krmit takto.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

HYDRATACE A CHLAZENÍ PSŮ - každopádně věnujte maximální pozornost pitnému režimu psa
1) psi na BARFu přijímají celkově méně vody - stále však sledujte, zda mají její dostatečný přísun
2) do vody můžete v horkých dnech přidat pár kostek ledu
3) i do žrádla můžete přidávat vodu - ochucená masem je pro psy atraktivnější
4) pokud zvolíte alternativní způsob krmení - granule nebo masové konzervy - ještě více hlídejte přísun čisté pitné vody
5) psům můžete poskytnout chladící podložky - ideálně takové velikosti, aby si pes mohl lehnout na podložku i mimo ni
6) pokud se pes přehřívá, nechlaďte ho celého, ale pouze tlapky a bříško
7) NIKDY V HORKÉM POČASÍ NENECHÁVEJTE SVÉ PSY ZAVŘENÉ V AUTĚ