Proč jsou dobré neprané žaludky

HOVĚZÍ DRŠŤKY ZELENÉ  
Když se řekne nepraný žaludek, většina z nás si představí hovězí žaludek. Pejskaři, kteří již trochu "přičichli" k BARFu, si už umí představit i onu charakteristickou vůni, kterou lépe, či hůře zvládají.

Ale nepraný žaludek může být např. i drůbeží – kuřecí nebo kachní, dále také jehněčí, kozí a vepřový. V našem sortimentu naleznete převážně žaludky z hovězího dobytka, včetně natráveného obsahu.

Neprané hovězí dršťky jsou v jídelníčku psa velmi specifické. Obsahují optimální množství vápníku a fosforu. Celkově jsou dršťky velmi výživné a jsou vhodné pro všechny věkové kategorie psů, včetně malých štěňat.

Díky tomu, že již v bachoru skotu proběhlo částečné trávení, jsou tyto rostlinné složky pro psy dobře stravitelné a jsou výborným zdrojem enzymů, vitamínů a také vlákniny. Neprané dršťky zařazujeme do psího jídelníčku minimálně jedenkrát týdně a pokud pes odmítá zeleninu, tak podáváme dršťky častěji. Hovězí bachor ke své trávící funkci potřebuje symbiózu s trávícími bakteriemi. V bachoru jich žije asi 60 druhů. Tyto prospěšné bakterie se v bachoru množí a zajišťují především trávení celulózy a produkují také vitamíny skupiny B. Hovězí dršťky mají dosti typický pach po natráveném krmivu. Dršťky se poměrně špatně krájí, proto jistě většina chovatelů uvítá již zpracovanou podobu v úhledném balíčku, kde jsou dršťky již mleté.

vedeli_jste_ze_drstky_nechutenstvi

Neprané hovězí dršťky příznivě působí na zažívání, ovšem nesmí obsahovat velké množství tuku. To pak mohou způsobit průjem! Proto množství tuku v našich produktech hlídáme. Navíc v naší nabídce naleznete Neprané hovězí dršťky s červenou řepou. Červená řepa také velmi příznivě působí na zažívání a tak spolu s dršťkami tvoří ideální směs pro Vašeho pejska. V neposlední řadě řepa částečně pohlcuje pach drštěk a tak se stává pro mnoho chovatelů jako krmivo akceptovatelnější. Vyzkoušejte!

V naší nabídce také naleznete další produkty obsahující dršťky. I ty obsahují částečně natrávenou rostlinnou složku. Jejich velikou výhodou je komplexnost krmení - v jedné dávce podáte psu (dle druhu produktu) svalovinu, kosti, droby, probiotickou formu (dršťky) a také zeleninu.

Psi kteří mají pravidelně ve svém jídelníčku neprané žaludky nemají potřebu se tak často „pást“ (žrát trávu).

text: www.BARF.CZ © 2019