Zpátky na stromy, aneb proč vlastně BARFujeme

BARFování je jen módní záležitost, BARFování je takové, BARFování je onaké ...

A jaké tedy BARFování je? Proč opustit pohodlí suchého krmiva a začít BARFovat?

doplnky

Už o něm bylo napsáno mnohé. Pro nás, z BARF.cz je to už 12 let životní filosofie nás a obživa našich psů. Když jsme se na začátku našeho podnikání zamýšlely (ano, jsme ve firmě samé ženy) nad tím, čemu se budeme věnovat, měly jsme jasný směr. Psi a jejich potrava. Chtěly jsme si vybrat značku granulí a té se věnovat. Začaly jsme se vzdělávat a hledaly ty nejlepší granule. Naučily jsme se číst etikety a co se pod jednotlivými honosnými názvy skrývá. Osud tomu chtěl, že každá etiketa, kterou jsme zkoumaly, skrývala nějakou tu záludnost a my se pomalu začaly omlouvat vlastním psům, čím je to krmíme.

Chtěly jsme to dělat jinak. Tak, abychom věděly, co našim psům do misky dáváme a neměly strach to samé poslat dál. Skočily jsme tedy do studia výživy a podnikání doslova rovnýma nohama a mlsnýma čumáčkama.


"Pro nás je BARFování návrat
k přirozené stravě psa upravené na míru
možnostem moderních domácností."

 

fotolia_155015283   V přírodě bychom psovi hodili celé zvíře.
  Ideálně živé, aby si ho i ulovil.
  Takové možnosti dnes hned tak někdo nemá.
  Ale stále chceme BARF stravu co nejvíce přiblížit původnímu modelu.
  Tedy strženému zvířeti, ze kterého si pes (potažmo psovitá šelma) vybral to,
  co potřeboval k životu. Svalovinu, kosti, droby, ovoce i zeleninu.



 
Proč tedy začít BARFovat?

1) Minimálně proto, že víte, co svému psu dáváte. Ať se rozhodnete si maso připravovat sami (a zde máte největší kontrolu nad složením krmné dávky), nebo se rozhodnete pro nás – a my na našich etiketách nic netajíme. Přesně vyjmenujeme ty části zvířete, které při výrobě použijeme.

2) Znáte původ masa – pokud si ho sháníte sami. Známe původ masa, které nakupujeme pro výrobu my.

Nás jako výrobce a zároveň majitele psů zajímá původ masa (zeleniny i ovoce), které do našich směsí používáme. Po 12 letech v branži se pyšníme výběrem spolehlivých dodavatelů a dlouhodobou spoluprací s nimi. Vše je pod stálým veterinárním dohledem a výstupní kontrolou jsou naši vlastní psí miláčci.

Pokud váháte, protože Vám BARF přijde složitý, není nic jednoduššího, než vyplnit náš dotazník a my Vám s jídelníčkem rádi pomůžeme.

tlacitko BARF - jidelnicek zdarma



3) Dalším, velmi častým důvodem přechodu na BARF bývají zdravotní problémy psů. Rozhodnutí začít BARFovat jde často ruku v ruce s řešením vlastního životního stylu a stravování. I oni díky stravování a „životnímu stylu“ více a více podléhají „civilizačním chorobám“. BARF není všespásný, nicméně, stejně jako u lidí, úprava stravy řeší mnohé. Po přechodu na BARF se mnohdy upraví stav zažívání – množství a „kvalita“ exkrementů, kvalita srsti, zubů... Vše na základě úpravy obsahu žaludku a střev. Jsme každý jiný. Vy i Váš pes. Tohle ale máme společné. Střevní probiom určuje naše fyzické i psychické zdraví.

zelenina_ovoce

4) Věčné téma – stravitelnost. Maso (a masové směsi) jsou pro psa využitelnější forma krmení, než suchá strava – granule. Není to žádné hanění granulí. Pouze prostý fakt, že, aby granule držela pohromadě, musíte použít pojící látky. Ať ve formě obilovin, či jiných škrobů nebo pojidel. To je ten důvod, proč exkrementy psa na BARFu mají menší objem a jsou méně časté. Prostě vyšší stravitelnost a využitelnost bez zbytečných pojiv. Ne, že byste svému psu nemohli podat přílohu. To samozřejmě můžete a někdy potřebujete. Ale ta volba je na Vás. Můžete krmnou dávku svého miláčka ovlivnit.

5) Přidané konzervanty a další „potřebné“ látky.
Nemůžeme mluvit za ostatní výrobce BARF krmiv, ale v našich tyto produkty nenajdete. Ani konzervanty, ani digesty pro zvýšení chuti. Tečka. K tomuto tématu není co více dodat.

Co dodat závěrem?
Rozhodnutí je na každém z nás. Již dávno nejsme ortodoxní odmítači všech granulí a kombinování s BARFem. Ne každý pes je zákazník pro BARF. Snažíme se velmi citlivě přistupovat ke každému našemu čtyřnohému zákazníkovi. Pokud se na nás majitel psa obrátí s žádostí tvorby jídelníčku, vždy nás zajímá zdravotní stav psa a jsme schopni poskytnout i konzultaci s veterinárním lékařem.

Jde nám o každého jednotlivého psa. Sami jsme majitelé psů. Víme, jak je dokáže strava ovlivnit a jak nás majitele trápí, pokud těm našich miláčkům něco schází. A my chceme, aby Těm Vašim nic nechybělo. Lásku jim dáte Vy a my jim naplníme bříška tím nejlepším, co dokážeme udělat.

Gentle Beast Amstaff 2